Barnens eviga regnskog, Monteverde, Costa Rica

Långt uppe i bergen i Costa Rica finns det här initiativet som startades av svenska och nord amerikanska skolbarn 1987 för att rädda regnskogen. Det är Costa Ricas största privata reservat och har en liten butik i kanten av staden Santa Elena där de vill informera om sin verksamhet med både tryckt material och visningar. Att besöka dem är en positiv upplevelse och det är roligt att höra berättelser om projektet och hur minst 44 länder deltagit i att möjliggöra det. I deras erbjudanden pratar de gärna om utsikten över vulkanen Arenal, vattenfall, vandringsleder, underbara måltider, bra boende och fågelskådning. Eftersom nattvandringar i Monteverde brukar bli väldigt bra kan det vara trevligt att veta att det här projektet erbjuder sådana. Området projektet skyddar sträcker sig mellan Santa Elena och San Miguel och det finns flera center inne i skogen. Barnens eviga regnskog, förkortat BEN, ligger någon timme nordväst om San José, Costa Ricas huvudstad.

Hos Youtube finns en introduktionsfilm om det här projektet.

Barnens eviga regnskog
Asociacion Conservacionista de Monteverde
Apdo. 124-5655 Monteverde
Puntarenas, Costa Rica
Tele: +506-(0)2645-5851
Fax: +506-(0)2645-5104

Information om ett systerprojekt till detta finns HÄR det har en sida hos Facebook och arbetar tillsammans med Barnens eviga regnskog.