Vinbaren Pršuta 3, Hvar, Kroatien.

Hvar är en trevlig liten stad på en ö som också heter Hvar. Här sträcker sig säsongen över sommaren och är tidvis riktigt hektisk. Ett ställe som kan vara lite svårt att hitta är den mysiga lilla vinbaren Pršuta 3 som drivs av en herre vid namn Vidan Maleš. Baren är liten och ligger i en liten gränd som löper parallellt med torget på väg upp mot borgen. Om du tittar in i en gränd och ser ett flertal personer som sitter vid små bord med vinglas i närheten vet du att du kommit rätt. Det finns även plats inne i baren. Personalen är trevlig att prata med och de kan sina viner. Till vinerna serverar de gärna en ostbricka.

Är du generellt intresserad av kroatiska viner tycker du nog om bloggen Wines of Croatia.

Vinbaren Pršuta 3
Trg Tv. Petra Hektorovića 5
21450, Hvar, Kroatien
Tele: +385-(0)98-9696193
E-post: winebarhvar@gmail.com
Barens Facebooksida finns HÄR.