Sheykh Bahaei hotel, Esfahan, Iran.

Esfahan är en stad som de flesta tycker mycket bra om. Den kallas ibland för världens vackraste stad. Ett trevligt och smidigt boende här är Sheykh Bahaei Hotel. Det ligger nära det mesta, har en smidig personal och är ett fint hotell. Frukosten serveras längst upp i hotellet med utsikt över centrala Esfahan. När du ätit klart har du allt som brukar intressera inom gångavstånd.

Det har fina och bekväma rum och ett fint receptionsområde med tunga trämöbler. På taket finns frukostrestaurangen som varje dag serverar en förvånandsvärt stor buffé. Från balkongen runt restaurangen har du en vacker utsikt och ser lätt var olika delar av staden finns. Sängarna är bekväma och badrummen rymliga och med badkar. Fast badkaret är så smalt att få fullvuxna personer får plats i det. På längden är det sannolikt inget problem. Det kan också vara olämpligt att titta under badkaret för där kan du vara säker på att hitta skatter från tidigare besökare. Städpersonalen missar nämligen lite allt möjligt som det är lätt att reta sig på. Rummen är även utrustade med ett skrivbord. Om man inte har näsa för att snoka upp småskavanker är detta ett trevligt och praktiskt hotell att bo på när man är i Shiraz även om det först kan vara svårt att hitta. Personalen är hjälpsam så att det nästan blir påfrestande men alltid med ett leende. De är även lätta att prata med och vill gärna höra din livshistoria. I receptionen finns förresten en stor rosa ljuskrona som de flesta skandinaver måste buga sig förbi, men den är säkerligen moderiktig och fin. Sinom tid kanske det även går att använda det trådlösa nätverket på andra ställen än bara i receptionen.

Hotellets hemsida är helt på farsi. Med lite tur kommer fler språk framöver.

Sheykh Bahaei Hotel
No 4. Sheykhbahaei Street, Abbasi Street
8134655831 Esfahan
Iran
Tele: +98-(0)31-32207714, -32207716, -311-2227929
Fax: +98-(0)31-32221813, 311-2216049
Mobil: +98-(0)913-4740400