Sed Hotel, Istanbul, Turkiet.

Det här är ett fint och bekvämt hotell mellan Taksimtorget och spårvagnsstationen Kabatas. Du behöver ha starka ben för att njuta av det fullt ut. Skälet till det är att du behöver gå uppför och nedför backar för att komma till det. Att det är så är inget ovanligt för Istanbul med sina många kullar. När du är här måste du åka upp till takrestaurangen eftersom utsikten därifrån är fenomenal. Vyn mot Bosporen vill njuta av och därför är det fest nästan varje kväll i restaurangen. Vill du sova lugnt bör du alltså se till att få ett rum en bit ned i huset men då har du nackdelen att utsikten försvinner. I källaren finns ett spa där man försöker sälja massage och ett dopp i bassängen. Det är en aning förvirrat hur spa:et används för receptionen hävdar att en del av vad det erbjuder är gratis medan gossarna i spa:et säger tvärtom. Bassängen är så belägen att du alltid får publik när du badar. Hotellet har ett trådlöst nätverk som räcker bra i hela huset. Frukosten ställs fram i tid i en serveringslokal som ligger bakom receptionen. Det är en buffé som är trevligt stor. Rummen hålls rena och fräscha. Sängkläder är rena och det är lätt att trivas i hotellet.

Sed Hotel
Ömer Avni Mh. Muhtar Leyla Ildır Sk. No:6 (anges ibland som  Ömer Avni Mahallesi Besaret Sokak No: 14)
Ayazpaşa 34427 Beyoğlu
Istanbul
Turkiet
Tele: +90-(0)212-2522710
Mobil: +90-(0)533-7314239, -1292773, -(0)532-2201896, -(0)533-7314239 (De två sista går till terassen)
Fax: +90-(0)212-2524274
E-post: info@sedhotel.com, info@dogabaliktaksim.com (Doğadan Balık Taksim)
Hotellets Facebooksida finns HÄR.