Hocapasa Pidecisi, Istanbul, Turkiet.

Bara några gator efter Gülhane-stationen i Sirkeci-området i Istanbul och på väg ned mot Galatabron hittar du på vänster sida en liten gränd som heter Hocapasa Sokaki. Där ligger några små snabbmatsställen och ett av dem har en väldig skylt utanför som visar att de recenserats på internet. Specialiteten här är turkiska “pide”. De är den lokala avlånga varianten av pizzor. En pide har oftast färre ingredienser än de pizzor vi är vana vid och är baserade på pitabröd. När de serveras kommer de skurna i bitar och därför är de väldigt enkla att dela med någon. Hocapasa Piedecisi har funnits sedan 1964 och serverar bra pide och lite annat men har ingen alkoholhaltig dryck, om det skulle vara av vikt för dig. Servicen är snabb och vänlig. Restaurangen är ett smidigt ställe att stanna vid om du är på väg från Sultanahmed-området till Galatabron.

Hocapasa Pidecisi
Ankara Caddesi, Hocapasa Sokak No: 19.
Sirkeci Istanbul
Turkiet
Tele: +-(0)212-5120990
E-post: info@hocapasa.com.tr

1964 Tarihi Meşhur