Erten Konak Hotel, Istanbul, Turkiet.

Mellan den Blå Moskén i Istanbul och inloppet till Bosporen finns ett område med hotell och restauranger. Den centrala gatan här heter Akbiyik Caddesi och följer du den nedåt hittar du det vackra lilla vita hotellet Erten Konak på en sidogata till höger. Hotellet drivs av den trevlige, glade och smidige F. Atahan Erten och hans likaledes angenäma och flerspråkiga personal. Här finns 16 vackra rum fördelade på tre våningar och två hus. Ovanför receptionen har du både ett samlingsrum som liknar ett äldre kontor och en takterass. Från terassen ser du till den Blå Moskén och mot Marmarasjön och Bosporen. Det finns ett trådlöst nätverk i hela huset och det når nästan överallt. Ibland är det svajigt men det finns antenner här och var i husen som bör ge bra förutsättningar för en duglig uppkoppling. Frukosten serveras längst ned i huset med rummen och består av en liten men trevlig buffé. Från borden har du utsikt över en fin liten innergård och på andra sidan om den ligger receptionshuset. Det finns en till innergård mellan en mur och utrymmet där köket ligger. Här bor du i ett lugnt läge mitt i staden och i en miljö som det är lätt att trivas i.

Erten Konak Hotel
Akbiyik Cad. Akbiyik Degirmeni Sok. 8-10
Sultanahmet Eminönü Istanbul
Turkiet
Tele: +90-212-4585000, -4585000
Fax: +90-212-4585030
E-post: info@ertenkonak.com, atahan@ertenkonak.com