Hotel Cavaler, Sighisoara, Rumänien.

Den lilla medeltida staden Sighisoara består av en övre och en undre del. Den övre är äldre och den undre mer modern. Hotell Cavaler ligger vid floden i den nedre delen. Åt ena hållet har hotellet utsikt över den stora vita ortodoxa kyrkan och åt andra hållet mot kullen med den gamla staden. Många av rummen här är byggda i etage med sängen ovanför en liten trappa. Det är fint och rent men inte alltid praktiskt. Hotellets trådlösa nätverk är gratis och når hela hotellet men är inte alltid tillförlitligt. I ena änden av byggnaden finns ett spa som består av en 20 meter lång simbassäng, en ångbastu och en finsk bastu. Temperaturerna är oftast modesta i bastudelen och bassängen är riktigt bra för att motionssimma lite. Den är lite svårare för barn eftersom större delen av den är över en meter djup. Medan du simmar kan dina vänner sitta utanför glasrutorna och heja på. Reception och restaurang är i bottenvåningen. Där serveras frukost och middag i maklig takt. Frukosten är en enkel och aningen oinspirerad buffé och middagsmaten ordinär. Se restaurangen mer som ett ställe för att fylla buken än för att kittla smaklökarna. Personalen är trevlig och hjälpsam men sällan snabb. Totalt sett blir hotellet ett trevligt och smidigt alternativ för en fin och enkel övernattning när du inte har höga kulinariska förväntningar.

För övrigt betyder “Cavaler” riddare.

Hotel Cavaler
Str. Consiliul Europei, nr. 6
Jud. Mures
545400 Sighisoara
Rumänien
Tele: +40-(0)365085555, +40-(0)743-177302
E-post: rezervari@hotelcavaler.ro
Hotellets Facebooksida finns HÄR.