Konoba Blidinje, Dubrovnik, Kroatien.

På halvön Babin Kuk och mittemot hamnen och busstationen i Gruz i Dubrovnik ligger Konoba Blidinje. Deras stora dragplåster är en takterass med vacker utsikt över hamnbukten och att de serverar god och vällagad mat. De gör också mycket pengar på att servera mer än kunderna förväntar sig. Tro exempelvis inte att förrätten som du kommer att överraskas av är gratis. Förrätten och ‘utsikten’ tar restaurangen extra betalt för. Fast den är god och värd sitt pris även om det är de som reagerar mot att den inte är så inkluderad som det först låter. Rätterna är italienskt och kroatiskt influerade med pasta, pizza och havsrätter. Under utomhussäsongen är servicen energisk men en aning långsam. Det gör dock sällan något eftersom miljön är så pass tilltalande. Priserna är som för de flesta restauranger i området.

Konoba Blidinje
Lapadska obala 21
Dubrovnik
Kroatien
Tele: +385-(0)20-358794
Mobil: +385-(0)99-2126433
E-post: blidinjelapad@hotmail.com
Restaurangens Facebooksida finns HÄR.