Berenty Lodge, Madagaskar.

Det är inte lätt att komma till det privata reservatet Berenty och heller inte billigt att vara här men det är ändå populärt eftersom djuren hela tiden finns så nära. Så har det varit sedan 1937 då parken grundades och var landets första. Har du inte lyckats se de ringsvansade lemurerna (Lemur catta) kommer du garanterat att få se dem här. Möjligheterna är också mycket goda att se den dansande lemuren (Verreaux sifaka, vetenskapligt namn Propithecus verreauxi) med sitt roande sätt att röra sig på marken. När du väl är här är det djur och taggskogsnatur som gäller mellan måltiderna. Förutom de vilda lemurerna finns en inhägnad med sköldpaddor och den nilkrokodil (Crocodylus niloticus) som inte lyckades rymma med sin artsfrände vid översvämningen som var för ett tag sedan. Vill du ligga i din bungalow och läsa på kvällarna bör du ta med dig en ficklampa eftersom strömmen kommer av en dieseldriven generator som stängs av strax efter att middagen serverats. Boendet är enkelt och parken är ett trevligt ställe att spendera några naturnära dagar på. Den skall också ha använts av flera filmmanskap som sökt ett enkelt sätt att få bra bilder på djuren som finns här.

Berenty Lodge
Madagaskar
Tele: +261-(0)320-541688, -(0)33-2321012
E-post: berenty@madagascar-resorts.com, fortdauphin@madagascar-resorts.com

Reservationer kan göras genom
Hotel Croix du Sud
Boulevard n° 1 614 Fort-Dauphin Madagaskar 54
Tele: +261-(0)32-0541684 / +261-(0)33-23210 08
E-post: croixsud@madagascar-resorts.com