Mekong Rest Stop, Long An, Vietnam.

Den här är en fin och välorganiserad restaurang med en lättillgänglig parkering i provinsen Tiền Giang i utkanten av Saigon. Det är vanligt att bussar på väg till eller från tunnlarna i förorten Cu Chi stannar här. Argumentet för att stanna här brukar vara att toaletterna är rena och smidiga att använda och att det gör att man kanske också borde äta här. Eftersom stället är tydligt inriktat mot turister skulle de flesta kalla det för en turistfälla och övriga bli övertygade att titeln är korrekt när de gått igenom den stora souvenirbutiken. Maten är det inget fel på och servicegraden är hög. Ibland är servicegraden lite i överkant för det händer att man ser att kyparna vill ta bort en tallrik när någon fortfarande tydligt äter från den. Flera av matplatserna ligger vid den lilla park som byggts upp på restaurangens område. I den parken finns små broar och vattensamlingar.

Det här blir ett bra och smidigt alternativ för den som inte besväras av att restaurangen är en turistfälla och att lokala guider gärna vill stanna här av privatekonomiska skäl. Vill du hellre uppleva Vietnam på ett mer vietnamesiskt sätt finns det lika smidiga restauranger med Pho-soppor i närheten. Vill du stanna där måste du vara påstridig och säga till tidigt för du kommer att få många slingriga argument mot dig.

Mekong Rest Stop
Nhà hàng
KM 1964+ 300 Quốc lộ 1A
Huyện Châu Thành, Tiền Giang
Vietnam
Tele: +84-(0)73-3858676, , 3858678, -(0)936-444455 (hotline)