Birrificio La Piazza, Turin, Italien.

Birrificio La Piazza, Turin, Italien.

Italien har inte gjort sig känt som ett land med många bra öler men nu kanske det håller på att ändra sig. Ett ställe i Turin som vill bidra till det är Birrificio la Piazza som ligger vid en liten gata mellan de större gatorna Francia, Margherita och Tassoni. Lättaste sättet att komma hit kan vara att följa gatan San Donato och sedan svänga in på den lilla stumpen Jacopo Durandi. Gator här i staden byter ofta namn vilket kan vara förvirrande. På italienska betyder piazza torg och du behöver gå genom en portal för att komma till det torg som åsyftas. Här sitter du omringad av hus och har platser inomhus och utomhus. Bryggpuben har ett tiotal ölsorter som oftast är döpta efter konstnärer. En storsäljare som inte är döpt efter en konstnär är den lokala specialiteten Chellerina (uttalas kellerina). Den marknadsförs som en “Vienna lager”. Kvalitativt är ölerna ojämna och bättre ju mer omsättning de har och de med högst omsättning finns på kran. Man säljer även öl på flaska “da asporto”, dvs för att ta med sig. Vad gäller maten är den också en aning ojämn. Hamburgarna skulle kunna bli väldigt bra men de ger en aning slarvigt intryck trots att råvarorna och presentationen är bra. Pastarätter och sallader har bättre rykte. Sannolikt väger den vackra miljön upp mycket av vad mat och dryck just nu inte klarar av för här är det oftast gott om besökare.

Företaget driver även en Birrificio på Via dei Mille 20 i Turin. Den kan nås med e-post till viadeimilleventi@gmail.com

Runt hörnet finns det lite annorlunda bryggeriet Black Barrels Beer. Besök dem också om du ändå här här. Du kommer att överraskas när du smakar deras Chellerina.

Birrificio la Piazza
Via Jacopo Durandi Storico, 13
10144 Turin
Italien
Tele: +39-(0)11-19709665
E-post: ufficioclienti@piazzadeimestieri.it, brewpub@piazzadeimestieri.it
Birrificion har sin Facebooksida HÄR.

Birrificio La Piazza, Turin, Italien. 150415 Turin 02 Birrificio La Piazza, Turin, Italien liten 150415 Turin 06 Birrificio La Piazza, Turin, Italien liten