Berliner Hütte, Mayrhofen, Österrike.

På 2042 meters höjd och med utsikt över en vacker men krympande glaciär ligger Berliner Hütte. Hit kommer de flesta från Breitlahner där det finns en busshållplats och en annan hütte. Mellan Breitlahner Hütte och Berliner Hütte finns flera liknande inrättningar där du kan stanna för att vila, äta eller fika. Det tar ungefär tre timmar att gå från Breitlahner till Berliner Hütte. Just Berliner Hütte är öppen från mitten av juni till slutet av september och ingår i en kedja av liknande hus som hör till det som kallas Berliner Höhenweg. Den är en skyddad minnesplats enligt den tyska alpinföreningen. I källaren fanns tidigare en Kegelbana och hütten hade en gång i tiden sin egen post. Nu producerar Berliner Hütte sin egen el med ett 40 år gammalt vattenkraftverk och avfallet blir kompost så långt det är möjligt. Det är vanligt att se grupper kämpa sig uppför glaciären. Som huset är byggt blir det ofta underbart trevligt att sitta på altanen och se ut över glaciären medan man äter och dricker.

Berliner Hütte
Kerstin Schöneborn
Krallerwinkel 46
A-5761 Maria Alm
Zillertal
Österrike
Tele: +43-(0)52-865223, -(0)676-7051473, -(0)664-9136434
E-post: berlinerhuette@aon.at