Sarajevo ’84, Ljubljana, Slovenien.

Som namnet antyder är det här en bosnisk restaurang mitt i centrala Ljubljana. Det bosniska köket är rikt på kötträtter och bombastiska portioner men det finns även goda vegetariska alternativ. Lokalen ligger i en välvd tegelkällare men på sommaren sätts även några bord ut på gatan utanför. Servicen här är bra och det är lätt att trivas. Personalen pratar bra engelska om din slovenska eller bosniska råkar vara ringrostig. Förmodligen kan de även tyska. Restaurangen är ett pålitligt alternativ om du vill ha god mat till ett rimligt pris.

1984 arrangerades vinterolympiaden i Sarajevo. Sverige hade försökt att få arrangera vinterolympiaden i Göteborg det året.

Sarajevo ’84
Nazorjeva ulica 12
1000 Ljubljana, Slovenien
Tele: +386-(0)1-4257106
E-post: ljubljana@sarajevo84.si
Restaurangens Facebooksida finns HÄR.