Restaurang Lac Thien, Hue, Vietnam.

Restaurang Lac Thien, Hue, Vietnam.

Mellan kejsarpalatset och marknaden i Hue i centrala Vietnam finns en omskriven restaurang som drivs av döva och stumma personer från samma familj. Det frekventeras av ryggsäcksturister eftersom det finns med i åtminstone en välkänd resehandledning. Ägarna av restaurangen har uppmuntrat resenärer att signera väggarna och eftersom de öppnade redan 1965 har det blivit många kommentarer, flera av dem från skandinaver. Maten är bra och bemötandet väldigt engagerat. Ofta leker personalen med små gåvor och förklarar hur ägarfamiljen är sammansatt i förhållande till dövhet och stumhet. Det blir som ett flödesschema där inte alla drabbats av handikapp. När man lämnar restaurangen sker det normalt med ett brett leende och ett ivrigt pratande om besöket, ägarna och maten. Om chans ges är det en bra idé att besöka Lac Thien. Du hittar den nära gatan Trần Hưng Đạo på ön Phú Hòa, där du också hittar det renoverade kejsarpalatset. Grannrestaurangerna Lac Thuan och Lac Thanh hör också till samma familj.

Den mycket energiske Trung har ett roligt sätt att öppna öl som kan ses HÄR.

Lac Thien
06 Dinh Tien Hoang
Huế, Vietnam
Tele: +84-(0)54-, -3527348, -3524674

Exif_JPEG_PICTURE Exif_JPEG_PICTURE Restaurang Lac Thien, Hue, Vietnam.