Txot’s Ciderbar, Figueres, Spanien.

Här är det inte bara cider som gäller, det finns också gott om underbara och innovativa tapas-rätter. Har du inte upplevt spansk matkultur har du missat något och om inte Txot’s räcker finns många andra alternativ som exempelvis kedjan Orio. På dessa barer tar du för dig av de tapas du vill ha och betalar sedan efter hur mycket du konsumerat. Är inte det perfekt? Då slipper den som äter lite betala för den som äter mycket och alla går därifrån precis så mätta som de vill vara. Risken är dock hög att rätterna är så inbjudande att mättnadsgraden stiger något över vad man ursprungligen planerat. Spansk mat är ju trots allt gravt underskattad i vårt skandinaviska medvetande. Rätta gärna till det med ett besök på till exempel Txot’s. Efter eller före det kan du alltid gå ett extra varv på Dalí-museet i Figureres och varför inte bo på det konstnärliga hotellet Plaza Inn så att allt blir komplett? Du kommer att trivas!

Sidreria Txot’s
Av. Salvador Dalí, 114
17600 Figueres
Spanien
Tel. 972 678 523
E-post: info@sidreriatxots.com
Restaurangens facebook-sida finns HÄR.