Koj Gjoni Guesthouse, Valbona, Albanien.

Koj Gjoni Guesthouse, Valbona, Albanien.

Det trevligaste stället att bo på i Valbonadalen är i Koj Gjonis gästgiveri. Här bor man under enkla förhållanden och oftast flera i samma rum. Koj driver stället med sin familj och är nästan alltid där själv. Han känns igen på sin stora mustasch, djupa stämma, lugna person och det breda leendet. Barnen i familjen är också ofta närvarande och de pratar bra engelska. Hit är det värt att komma bara för de fina vyerna och den underbara maten. Närheten till vandringsleder och familjens hjälpsamhet med allt möjligt förbättrar upplevelsen. Man måste åka en bit in i Valbonadalen för att se skylten till Koj. Åk förbi de nya hus som byggts på vänster sida och håll utkik efter Kojs skylt till höger om grusvägen. Från skylten till gästgiveriet går vägen över flodbädden. Floden syns ofta inte eftersom den går under stenarna. Tänk på att stenarna utanför tillfartsvägen kan vara svåra att gå på utan skor som ger stöd åt anklarna.

Koj Gjoni Guesthouse
Valbona, Albanien.