Art Hotel Munich, München, Tyskland.

I en stor grå byggnad nära centralstationen, Hauptbahnhof, i München ligger Art Hotel. Här möts man av en fin entré där det första som passeras är baren. Lite överallt finns statyer och konstverk. Personalen är trevlig och hjälpsam. Gratis wifi finns på de små men bekväma och rena rummen. Ibland får man dock intrycket att hotellet nyligen renoverats eftersom en del konstverk verkar dölja hur det tidigare varit, men det stör inte nämnvärt. Frukosten är en fräsch buffé med det som behövs för att komma igång med dagen. Det är på bekvämt promenadavstånd till både stadens centrala delar och där Oktoberfesten äger rum. Du kan även gå nästan rakt genom centralstationen och då komma till den alltid lika trevliga restaurangen Augustiner Keller på Arnulfstrasse. Eller så går du i en kvart och kommer till de för andra världskriget så omskrivna kvarteren vid Königsplatz. Skulle du behöva lämna bagage här medan du turistar i väntan på transport någon annanstans har Art Hotel ett smidigt och låst bagagerum vid receptionen. Hotellet är ett trevligt och prisvärt alternativ i ett kvarter där det har många konkurrenter.

Art Hotel Munich
Paul Heyse Strasse 10
803 36 München
T: +49-(0)89-592122
E-post:  info@arthotelmunich.de