Vakona Forest Lodge, Andasibe, Madagaskar

Vakona Forest Lodge, Andasibe, Madagaskar

Här bor ni i ett trevligt hotell mitt ute i skogen som gjort sig känt för djurlivet runtomkring. Det är alltså en utmaning att ta sig hit men när ni väl är här blir det en trivsam tillvaro. Rummen består av bungalows med rena lakan och minst en stor säng, vattenkokare med tillbehör och dusch. Rummen är rymliga och många passar bra för barnfamiljer. Alla har myggnät och man ser ofta att hotellet anstränger sig för att hålla småkryp på avstånd. Mestadels lyckas de bra. Reception och restaurang ligger i ett nästan runt hus med en egen sjö utanför. Där finns även en souvenirbutik som bland annat säljer kartor ovanför en spiraltrappa mellan restaurang och tak. I samma hus finns den enda internetuppkopplingen och den är trådlös och svag.

Vakona Lodge har en egen lemurö och en tredje sjö en bit bort full med krokodiler. Kolibrier syns ofta utanför restaurangen. Frukosten är fräsch och middagarna i restaurangen är trevliga. Det är ett avkopplande ställe att bo på någon natt eftersom allt här är enkelt att hantera och du blir väl omhändertagen. Det enda som kan vara påfrestande är att det tar tid att komma fram till hotellet och att man inte har lätt att välja att köpa annat än sådant som säljs av Vakona när man väl är där. Stanna helst här mer än en natt om ni vill få ut maximalt av vistelsen. Då kanske du till och med hinner med att prova Madagaskars mest kända öl Three Horses Beer, THB.

En film om Vakona gjord av ett tyskt reseföretag finns HÄR.

Tidigt år 2017 skadades det här hotellet av en cyklon. Den rev även ned den bro som brukar användas för att komma till Vakona. Lösningen blev att åka genom gruvföretaget på andra sidan av floden. Gruvbolaget ägs av den franska familj som sedan kolonialtiden äger Vakona.

När du passerar genom samhället Andasibe för att komma till det här hotellet har du Andasibe Hotel direkt till vänster efter att du korsat bron över floden men inte kört förbi kyrkan.

Vakona Forest Lodge
Kontorsadress:
BP 750 Antananarivo 101
Immeuble Pergola 
Rue Rabobalahy
Antaninarenina 
101
Antananarivo
Madagaskar
Tele. i Antananarivo: +261 20 22 624 80 och +261 33 02 016 36
Tele i Andasibe : +261 33 02 010 01 och +261 34 15 705 80
E-post: contact@hotelvakona.com
Hotellets Facebooksida finns HÄR.