De asiatiska barnen.

Jag nämnde i min artikel om att vandra i Laos att både Laos och Kambodja är fyllda med nyfikna barn. som leker med turister och annat de hittat i närheten. Om du bjuder på dig själv och frågar innan du fotograferar kommer du att få många bra bilder. Barnen brukar roas lite extra av rörliga bilder och därför spelade jag in den här filmen med tre syskon på södra delen av ön Don Khong i södra Laos. De är från en familj som sedan generationer producerar palmsocker. I den verksamheten klättrar man upp i en palm ett par gånger om dagen och där uppe skär man av fröstängerna för att den söta saven skall kunna samlas i bamburör. Den hanteras sedan ungefär som knäck och blir riktigt gott! Ofta ser man grupper av barn leka i byarna och det är lätt att ryckas med i deras entusiasm. Det kanske är därför som Angelina Jolie adopterade ett barn från Kambodja. En trevlig by i Laos med många roliga barn och som jag skrivit om är Ban Biewkahn.Och byn på bilden ligger längs Mekongfloden någon timme norr om Pakbeng.