Punkraft, Kiev, Ukraina

Av Kievs barer för hantverksbryggd öl är det här den mest omtalade. Du hittar den i gamla staden i en källare nära floden och tunnelbanestationen Ploshcha. Nedre stationen på hissen (funicularen) mellan nya- och gamla staden är också nära. Här serveras öl från bryggerier som satsar på kvalitativ öl och du kan köpa dem i små glas om du vill prova flera sorter. Baren öppnades den 27:e mars 2017 och slår normalt upp portarna klockan 12 på dagen. På kvällen fylls stället ofta upp och många väljer att äta här eftersom maten både är påhittig och bra lagad. Inredningen är modern och går mycket i rött. Personalen är kunnig, ung och trevlig. Det går att få med sig en burk av någon av ölen de har på kran och vill du kan du titta in i skåpet där ölfaten står eftersom dörrarna är genomskinliga. Medan du är här har du tillgång till en stark uppkoppling till internet men det är lite si och så med hur bra signalen blir om du väljer att sitta på pubens uteplatser.

Från Punkraft är det en kort promenad till ölbutiken Hop Hey samt barerna Drunken Monkey, Craft vs Pub och Gonzo. De serverar alla bra hantverksbryggd öl.

Punkraft
Igorevskaya Street 14a
04070 Kiev, Ukraina
Tele: +380-(0)50-424 0024
E-post: punkraft17@gmail.com
Barens Facebook-sida finns HÄR.

Så här skriver man bar för hantverksöl på ukrainska:
бар крафтового пива
Och adressen ser ut så här:
Ул. Игоревская 14а, Kyiv, Ukraine