Hotel La Posada de Suchitlan, Suchitoto, El Salvador

Suchitoto är en vacker liten stad i El Salvador. En gång i tiden var den mycket rik på grund av indigo-odlingar och nu är den mest ett ställe många vill åka till eller vila upp sig i. Det här hotellet kallas lokalt för Posadan och det ligger i utkanten av staden, men att bo i utkanten betyder bara att det kan ta tio minuter att gå till fots in till centrum. Rummen är gammaldags med snäva dörrar, mycket trä och högt i tak. Wifi finns men kan vara svårt att få att fungera. Vissa platser har bättre kontakt än andra och uppkopplingen i restaurangen är säkrast. Rummen ligger runt en fin och lummig innergård och i kanten av den har hotellet en simbassäng. Den höll på att renoveras i början av 2020. För att komma till restaurangen måste man gå ut från gården och över den stenbelagda vägen till en avdelning där det även finns små handarbetsbutiker. Från restaurangen har du en väldigt fin utsikt över dalen och sjön nedanför. Naturens ändringar är ofta som vackrast tidigt på morgonen. Då får du ofta ett ljusspel över sjön med moln som smekande tar sig över bergen. Maten som serveras är bra och frukosten består av två olika val som sedan levereras till bordet.

Hotel La Posada de Suchitlan
Final 4a Calle Poniente
Barrio San Jose, Suchitoto, Departamento de Cuscatlan
Suchitoto
El Salvador
Tele: +503-2335 1064, -(0)2335-1164, -(0)2335 1981
Fax: +503-(0)-2335 1981
E-post: laposada@suiteslaspalmas.com.sv
Hotellets Facebook-sida finns HÄR.