Rock View Lodge, Rupununi, Guyana

Sedan 1992 har Rock View Lodge bjudit in gäster till sitt boende. Lodgen ligger mellan byarna Annai och Rupertee på Rupununi-savannen. Här i närheten går savannen ihop med den tropiska regnskogen. Boendet är bekvämt och någonstans mellan enkelt och lyxigt. Ström kommer från en generator som inte alltid är igång men det finns stearinljus och många besökare har med sig en ficklampa. Bredvid hotellet finns en flygplats och några naturstigar. Vill du kan du få en guide med dig till dessa stigar. Bland erbjudandena finns även kulturella aktiviteter som att besöka byarna i närheten. Lodgen har traktens ända simbassäng och även en fiskodling med några arapaima-fiskar. Utöver fiskarna odlar lodgen grödor som de gärna visar. En populär visning är av när cashew-nötter rostas så att arseniken försvinner. Från baren, poolen, utsiktspunkten, landningsbanan och nästan var som helst på lodgens mark är det gott om fåglar och andra djur. Wifi kostar extra om du vill ha tillgång till det och uppkopplingen är svag. Att bo här kostar mer än att bo hos Iwokrama, Atta eller Surama men det är ett trevligt och lärorikt ställe att vila upp sig på.

Här finns en film som visar matning av Arapaima-fiskarna i Rock View Lodge.

Rock View Lodge
Annai, Guyana
Tele: +592-(0)614 1060, -(0)645 9675
E-post: info@rockviewlodge.com
Lodgens Facebook-sida finns HÄR.