Iwokrama River Lodge, Kurupukari crossing, Guyana

Hit kommer du antingen med ett litet flyg som bara tillåter några få kilo bagage eller genom att åka buss en lång sträcka på en till stor del mycket dålig väg. När du väl är här har du precis korsat Essequibo-floden vid övergången som kallas Kurupukari och fått en egen bungalow. De är bland annat utrustade med myggnät, veranda och hängmatta. Mat intas på andra våningen i receptionshuset och består normalt av en buffé. Samma hus fungerar som central för de forskningsinsatser som utförs i trakten. Lodgen erbjuder olika utflykter och är ett ställe man bör stanna på i minst ett par nätter om man vill uppleva Guyanas natur.

Många som bor på den här lodgen fortsätter till eller kommer från Atta Rainforest Lodge som bara ligger lite mer än en timme bort i skogen. Även Rock View Lodge och Surama är nära.

Det enda matstället på vägen mellan norra Guyana och Iwokrama är Peter and Ruth Restaurant.

Iwokrama River Lodge
Kurupukari crossing
Guyana
Tele: +592-(0)225-1504
E-post: tourism@iwokrama.org

 

Så här såg vägen mellan Linden och Lethem ut år 2017: