Parfym och kryddträdgården, Saint Philippe, Reunion, Frankrike

Den mycket vulkaniska ön Reunion är som ett plocke-pin av växter och djur som forslats hit och blandats med det som fanns här när ön började befolkas. I den här trädgården, Jardin des Parfums et des Epices, vill man främst visa de växter som nu finns på Reunion men man vill även sälja en del produkter som kommer av naturriket. Utöver det ser man ofta personal som arbetar med att sortera vaniljstänger för försäljning eller refusering. En rundvandring i den lilla parken tar cirka 1.5 timme och börjar och slutar vid butiken.

Största svagheten i den här parken är oviljan att prata annat än franska. Du kommer att märka att guiderna kan tillräckligt med engelska för att berätta historierna men att de helst går via någon som översätter åt dem.

Parfym och kryddträdgården
7 Chemin forestier de Mare Longue
97442 Saint Philippe, Reunion
Frankrike
Tele: +262-(0)262-37 06 36
Mob: +262-(0)692 66 09 01
Fax: +262-(0)262-37 15 08
E-post: fontaine.patrick.e@orange.fr
Trädgårdens Facebooksida finns HÄR.