Hotel des Mille Collines, Kigali, Rwanda

Det här är ett förhållandevis lyxigt och stort hotell i Rwandas trevliga, rena och säkra huvudstad. Bor du här får du moderna rum med bra trådlöst internet och allehanda andra erbjudanden. Frukosten är en stor och god buffé som serveras i bottenvåningen med platser inom- och utomhus. Restaurangen serverar även andra måltider. Nedanför den har du hotellets bar och efter den simbassängen.

Det här hotellet blev känt under massmordet i Rwanda eftersom många lyckades gömma sig i det. Simbassängens vatten hade en funktion för de drabbades överlevnad och den som blev kvar för att driva hotellet när alla europeer försvunnit, Paul Rusesabagina, blev hjälte. Se gärna filmen Hotel Rwanda innan du kommer hit.

Hotel des Mille Collines
2 KN 6 Avenue
Kigali, Rwanda
Tele: +250-(0)788-192 530, -788-192 000
Fax: +250-(0)788-192530
E-post: info@millecollines.rw, reservations.kigali@kempinski.com
Hotellets Facebooksida finns HÄR.
E-post: info@millecollines.rw