Kobilarna Lipica, Sežana, Slovenien

Sežana ligger nära staden Divaca i Slovenien och Trieste i Italien samt är platsen där Lipizzanerhästarna har sitt ursprung. De har blivit kända från den spanska ridskolan i Wien och de konster dessa vackra hästar klarar av. Vill du veta allt om hästarna skall du styra dina steg till områdets museum (Lipikum) och vill du se uppfödningen är det lättast att följa med på en rundvandring. När du är klar här kommer du att veta att hästarna föds svarta men blir vita som vuxna. Här erbjuds gott om aktiviteter och alla är inte beroende av hästarna. Vill du kan du bo på verksamhetens eget hotell, Maestoso.

Ett hotell som ligger nära den här hästfarmen är Hotel Malovec i Divanca.

Kobilarna Lipica
Lipica 5
6210 Sežana
Slovenien
Tele: +386-(0)5-7391580
Fax: +386-(0)5-7391730
E-post: info@lipica.org
Uppfödningens Facebooksida finns HÄR.