The House, Luang Prabang, Laos

Mellan kullen Phousi och floden Khan ligger det som kallas byn Aphai och där hittar du den belgisk-/franska restaurangen The House. Det är bara en kort sträcka från restaurangen till sevärdheten Vattenmelonstupan. Daramarknaden ligger på samma gata som restaurangen. Det här är ett perfekt ställe att komma till om du söker god europeisk mat och dryck mitt i allt det asiatiska. Här hittar du även goda belgiska öler och trådlöst internet. Ingredienserna är fräscha och lokalen likaså. Priserna är nära de europeiska så du kommer inte hit för att konsumera billigt.

Restaurangen har flera intressanta initiativ för att locka till sig resenärer. Ett är att de varje dag visar film på övre våningen. Ett annat är att ett bord är reserverat för ensamresenärer så att de träffar varandra och ett tredje är en boule-bana. De nämner också att de pratar engelska, franska, holländska, spanska och tyska. Ägarna, Win och Robin, har skapat en trevlig europeisk oas i den vackra lilla staden Luang Prabang.

The House
Phousi Road 10
Ban Aphai, Luang Prabang
Laos
Tele: +856-(0)71-255021, -(0)20-2969618 (Win), -6831170 (Robin). Robins nummer är ibland -56831170.
E-post: thehouselaos@gmail.com