Restaurang Carpe Diem, Gelemiş, Turkiet.

Gelemiş (uttalas Gelemish) ligger vid kusten i provinsen Antalya i sydöstra Turkiet och brukar ofta kallas för Patara. Egentligen är Patara den närbelägna arkeologiska parken som ligger vid en mycket lång sandstrand. Den stranden är stängd på kvällarna för att skydda sköldpaddorna som lägger ägg där och under dagen kostar det en entréavgift att komma in till strand och ruiner. Då kan man i stället äta underbart goda Pide på den familjedrivna restaurangen Carpe Diem. Självklart är de lika goda som lunch och de kombineras med fördel med sallad, några fat meze och kanske ett trevligt turkiskt vin. Medan du väntar kan du se hela processen när din måltid lagas. Emine Ekizoglu lagar alltid maten med ett leende och har hjälp av sin man, Osman Çörüt och deras engagerade son, Erhan. Leenden och trevligt bemötande tycks ligga i familjen. Den lilla staden Gelemiş består av en t-korsning och mitt i den hittar du restaurangen på andra våningen. Uteplatsen är svår att missa eftersom alla som åker igenom staden passerar utanför den. Skall du till stranden passerar du med Carpe Diem på din högra sida och skall du in i Gelemiş svänger du höger utanför de få trappstegen till altanen. Det här är en perfekt restaurang att stanna vid på väg till eller från Patara. Men den är minst lika trevlig om du bara är i Gelemiş.

Restaurangen driver även Köşem Market som ligger i samma hus.

Carpe Diem
Gelemiş Köyü
Kaş-Antalya, Turkiet
Tele: +90-(0)539-5458788,
Mobil: +90-(0)242-8435002. -(0)545-6335698 (Osman), -(0)533-4953954.
E-post: erhan.corut.p@gmail.com, osman.ipek@hotmail.com