Ateshooni Traditional House Dashte-Kavir, Mesr, Iran

Här bor du i ett hus byggt av lera i öknen Dashte-Kavir. Gästgiveriverksamheten startades för 17 år sedan av keramikläraren Maziar Aledavood. Alla rum har madrasser på golvet och du äter antingen måltiderna i en serveringslokal eller ute i ett prång som ligger i ena sidan av innergården. Det finns även en takterass med utsikt över den lilla byn Mesr. Sysselsättningen här är främst baserad på att besöka öknens sanddyner. Det kan handla om att grilla i det fria eller att rida kamel för det finns ganska gott om kameler i byn. Ateshooni är från traktens gamla dialekt och ordet syftar på en nattlig samling vid en lägereld.

Ateshooni Traditional House
Dashte-Kavir, Mesr
Iran
Tele: +98-(0)3146348156
Mob: +98-(0)9138760375
Gästgiveriets Facebooksida finns HÄR.