Hotel Stela, Ljutomer, Slovenien

Vid det centrala torget i den mysiga lilla staden Ljutomer i området Prlekija finns bara ett stort hotell och det heter Stela. När du checkar in här märker du direkt att du är i ett vinområde för det finns reklam för vin överallt i receptionen. Rummen hålls rena och är bekväma. Det gratis trådlösa nätverket når fram till rummen men fungerar ibland en aning dåligt. Personalen är trevlig och hjälpsam men vill du prata med dem bör du göra det på slovenska eller tyska. Bara några kan prata engelska.

Mest rörelse i hotellet brukar det vara i hotellbaren som också är dess fik. Fiket erbjuder rejäla och goda bakverk. Frukosten består av en enkel buffé och middagen likaså. Till middagen brukar salladen och soppan vara bra men resten är av oengagerad kvalitet. Vinerna är dock bra. En rekommendation är att köpa få måltider av hotellet för det är trevligare att åka iväg och äta på vingårdarna uppe i Jeruzalem-området (se Taverna Jeruzalem, Hlebec och Brenholc).

Rakt över torget hittar du stadshuset och i det ligger både museet och stadens bästa vinbar, Enoteca Ljutomer.

Hotel Stela
Glavni trg 15
9240 Ljutomer
Slovenien
Tele: +386-(0)59-308 130 (Receptionen), -308 131 (Restaurang och café)
Fax: +386-(0)59-308 132
E-post: info@stela.si, recepcija@stela.si
GPS: Lat: 46.518135, Long: 16.197302
En inofficiell Facebooksida för Hotellet finns HÄR.