La Cueva de 1900, Valencia, Spanien

Att spansk skinka är underbar vet nog många men att det kan bli så bra som hos La Cueva de 1900 kan komma som en överraskning. Här är det inte billigt men när du smakar det som serveras blir det svårt att säga att något är dyrt. Det går också att komma undan med ganska lite pengar om man vill det. Specialiteten här är det man kallar “autentisk” spansk skinka, korv och ost men det finns en hel del annat på menyn. Stället är så spanskt det kan bli och gör det bra. La Cueva de 1900 är en restaurangkedja med åtminstone 11 restauranger i 7 olika städer.

En titt på senaste kvittot härifrån ger en vink om hur trevligt det var. Några av rätterna heter “cured cabezada”, hemgjord chorizo, bröd med tomat så som bara spanjorer kan, lagrad fårost, morcilla achorizada (blodkorv, ofta rökt), olika kötträtter, färsk apelsinjuice osv.

La Cueva de 1900
C/ San Vicente Mártir, 24
46002 Valencia
Spanien
Tele: +34-(0)958-446 220
E-post: info@lacuevade1900.es
Restaurangkedjans Facebooksida finns HÄR.