Hotel Grand, Cetinje, Montenegro.

Cetinjes största hotell är med god marginal Hotel Grand. Det har ganska gott om faciliteter men de är alla slitna. Många skulle ha kallat det för ett “gammalt kommunisthotell”. Här finns gott om rum, en stor matsal, en angränsande bar och under allt en nattklubb. I en gång på andra sidan den stora receptionen från restaurangen sett finns skyltar till simbassängen, bastun och några butiker, men man ser sällan någon som går åt det hållet och personalen marknadsför inte de bekvämligheterna. Rummen är enkla och rena. Frukosten är också enkel och serverad utan större entusiasm. Exempelvis är det olämpligt att komma tidigt om du vill ha varmt te eller kaffe eftersom den första dosen drycker är det som värmts upp från gårdagen och det tar tid innan bryggaren blivit varm efter att kontakten satts i. Hotellets läge är lugnt och i en park lite i utkanten av Cetinje men att komma till centrum kräver bara 5 minuters promenad. Att korsa hela staden tar ytterligare fem minuter. Cetinje är en fin liten stad och skall du övernatta här är sannolikheten hög att du hamnar på Hotel Grand. En del som bor här ser en charm i hotellets historik och slitenhet och andra uppfattar det som eländigt från början till slut. Oavsett hur man uppfattar hotellet är det lätt att arbeta med och fungerar bra för ensamresenärer, familjer, affärsresenärer och för rundresor men mindre bra för den som vill ha en flärdfull tillvaro med västerländska standarder och arbetsmetoder. Trådlöst internet finns i hela hotellet.

Hotel Grand
Njegoseva 1
Cetinje
Montenegro
Tele: +382-(0)-67-312295, +382-(0)-41-231641
E-post: cetinjeturist@t-com.me