Sehrazat Turkish Restaurant, Istanbul, Turkiet.

En mysig liten restaurang som ligger lite vid sidan om turiststråken i Istanbul är Sehrazat Turkish Restaurant. Den drivs av en gladlynt och trevlig herre som gärna berättar om hur han önskar att hans kunder skall uppfatta restaurangen som ett hem. Här serveras traditionell turkisk mat. Du sitter i låga stolar med många kuddar i och vid låga bord. Man kan lätt tänka sig att någon kund vill sova i dessa fåtöljer. Personalen är nästa lika glad som ägaren och serveringen var det inget fel på när vi var där. All personal pratar bra engelska och det är vanligt att turkar även pratar tyska.

För att komma till restaurangen är det lättast att gå förbi den Blåa Moskén med Hagia Sofia bakom dig och sedan svänga första vänster. Du är då i en liten nedförsbacke som heter Nakilbent Sok och du vill svänga första vänster igen för att komma till Kücük Ayasofya. Ungefär mittemot hotellet Eresin hittar du Sehrazats tydligt lysande röda neon skyltar.

Sehrazat Turkish Restaurant
Sultanahmed Mh
Kücük Ayasofya Cd. No: 11
Sultanahmed
Istanbul 34122
Turkiet
Tele: +90-541-9418977, -21-25160088
E-post: sehrazatturkishrestaurant@gmail.com