The Gallery Café, Colombo, Sri Lanka.

The Gallery Café, Colombo, Sri Lanka.

Paradise Road The Gallery Café är en restaurang vid vägen Alfred House Road i centrala Colombo i Sri Lanka. Här är det tänkt att konst och gastronomi skall framhävas tillsammans och det fungerar bra. Eftersom det är en restaurang har gastronomin fått en starkare position än konsten men det finns lite mer konst här än vad restauranger brukar visa och om inte det räcker hittar du lite till i butiken i entrén. Att anlända hit blir en aning pompöst eftersom fasaden utåt är så stor och du tvingas gå över en liten innergård med en fiskbassäng innan du kommer till matsalen som ligger längst in. Maten serveras på ett sätt som gott och väl kan kallas konstnärligt. Allt är upplagt på ett fint sätt och många lösningar är innovativa. Exempelvis innehåller vissa rätter flera sorters sallad som serveras i små strutar av bananblad. Prova gärna Black Pork Curry så får du se. Allt är mycket gott och råvarorna håller precis så god kvalitét som man förväntar sig på ett ställe som detta. Både mat och omgivning är smakfull och fin. Det är lätt att rekommendera den här restaurangen. Även om priserna är en aning höga för Sri Lanka så är de väldigt låga jämfört med Skandinavien.

The Gallery Café
2 Alfred House Road
Colombo 3
Tele: +94-(0)11-2582162, -2556563
E-post: gallerycafe@paradiseroad.lk
Restauragens sida hos Facebook finns HÄR.

Gallery Café i Colombo, Sri Lanka. 150227-0313 Sri Lanka 0014 Gallery Café liten 150227-0313 Sri Lanka 0016 Gallery Café liten 150227-0313 Sri Lanka 0017 Gallery Café liten