Hotel Park, Ljubljana, Slovenien.

Du hittar Hotel Park mellan tågstationen och centrum i Ljubljana. Det innebär att du kanske har 500 meter att gå till centrum eller tågstationen. Något kvarter bort ligger det bohemiska området Metelkova som ofta är platsen för kulturella evenemang. Huset hotellet håller till i är högt och på toppen av det skall det fortfarande finnas ett vandrarhem, men det märker man inte av. Det som märks är i stället att det finns tvättmaskiner där uppe som du kan hyra in dig på. Rummen är ganska små men rena, fräscha och bekväma. Reception, lånedatorer och frukostrestaurang finns i bottenvåningen. Du kan även äta andra måltider på den restaurangen. Trådlöst internet finns i hela hotellet och kostar inget för gästerna. Receptionen är bemannad dygnet runt av uppmärksam personal.

Innan det här hotellet totalrenoverades i början av 2000-talet var det känt som ett ställe där det var billigare att hyra ett rum månadsvis än att skaffa en lägenhet i centrum. Effekten blev att många bodde på hotellet månad ut och månad in. Nu är det inte riktigt så.

Hotel Park
Tabor 9
1000 Ljubljana
Slovenien
Tele: +386-1-3002500, -13002524
E-post: info@hotelpark.si
Hotellets Facebooksida finns HÄR.