Casa Brew Garden, San José, Costa Rica.

Att det finns hembryggare och microbryggerier i Costa Rica vet nog inte många i Skandinavien men hos Casa Brew House kan du snabbt få en överblick över många av de bästa bryggarna. Här möts du av en rejäl meny som går igenom basfakta för alla de öler som finns på kran, och de är många. Du kan även se när fatanläggningen gjorts ren och när en viss öl brygts. Personalen är kunnig inom öl och hjälper gärna till att lotsa dig rätt genom djungeln av öler, glasstorlekar och priser. Här finns det gott om både någorlunda vanliga öler och mer innovativa sorter.

Lättaste sättet att hitta hit är att följa aveny 2 (kallas även Central) upp mot där den går i en liten böj som kallas La California. Du kommer då att hitta Casa Brew Garden på din vänstra sida.

Ägaren till den är puben heter Adolfo Marín och hans kreation “San José IPA” kan vara Costa Ricas bästa öl. I alla fall om man frågar honom själv. Den ölen är normalt slutsåld i både den här puben och hans andra pub, Stiefel.

Casa Brew Garden
Av. Central Paseo Ruben Dario, 100 meter väster om Nicaraguas ambassad
San Jose
Costa Rica
Tele: +(506)88502119
Pubens Facebooksida finns HÄR.