Enghelab Hotel, Teheran, Iran.

Nuvarande Enghelab hotell är känt i Teheran eftersom samma byggnad också tidigare varit ett flerstjärnigt hotell. I nuvarande skick känns det en aning nedgånget förutom receptionen som är vacker. Bortom receptionen finns frukostrestaurangen och där serveras varje morgon en trevlig buffé som har det mesta. Mittemot restaurangen finns en bar och någon butik. Rummen ligger i ett höghus som sträcker sig upp från receptionsområdet. De rum som finns på hotellets hemsida ligger sannolikt högst upp i detta hus och är vackrast men dit kommer få. Resten av rummen har standard som ett enklare motell. Eftersom rökning är tillåtet i rummen är risken hög för att du får ett inrökt rum men det finns tillräckligt många rum för att du skall hinna prova några stycken innan du hittar ett som känns rätt. En av flera populära detaljer här är att hotellet har en ganska stor simbassäng. Det finns dock risk för att den bara är öppen för män. Och ett annat trevligt inslag i boendet här är att hotellet frekventeras av par som skall gifta sig. Det finns ett trådlöst nätverk här som fungerar i receptionen och vad gäller betjäningen skall du inte vänta dig mer än att den är vänlig och ibland smidig men att principen inte är att kunden har rätt.

Hotellet är ett av många lyxigare hotell i kedjan Parsian.

Enghelab Hotel
No. 341 Taleghani Ave.
Teheran
Iran
Tele: +98-88937251, -88937255
Fax: +98-88944207
E-post: eng-hotel@mailgci.co.ir