Flugfiske i Nordmakedonien

Metal Jacks, Bukarest, Rumänien.

Skulle du ha en dragning till skramlig och spexig musik kan det vara bra att söka upp Metal Jacks i Lipscani-området i Bukarest, Rumänien. Här har man i början av 2010-talet renoverat upp tidigare ganska luggslitna områden. Trakten kallas också för gamla Bukarest trots att bebyggelsen som står här nu är nyare än de flesta gamla städer i Europa. Priserna hos Metal Jacks är något under vad de flesta krogar i trakten tar för samma saker. Här är ett av få ställen där du kan hoppas få höra festliga skivor som Absurd Ditties med den underfundiga gruppen Toy Dolls. Som sig bör är lokalen inredd i svart och grått. Det enda som förtar intrycket lite är att den kostnadsfria uppkopplingen till internet blir åtkomlig först efter du tryckt “gilla” på deras Facebook-sida. Lite mer frivilligt än så skulle vara trevligt. Stället är ändå ett trevligt vattenhål i det livliga Lipscani-området. Har du inte varit där någon gång är det hög tid att åka dit.

Metal Jacks
Strada Lipscani 82
Bukarest 030037
Tele: +40-(0)729-042681
Pubens Facebooksida finns HÄR.