Lattanavongsa Guest House, Mouang Ngoi, Laos.

Mouang Ngoi är en liten ort vid floden Ou norr om platsen där den flyter in i Mekongfloden. Här finns bara en gata och på den går många barfota. Särskilt lång är inte gatan och det finns några sidovägar som mer är som stigar. De flesta som kommer hit gör det för att ta det lugnt i några dagar eller för att vandra i skogarna som omger byn. I ena änden av byn och nära kajen finns Lattanavongsa Guest House. Det består av ett antal bungalows i trämaterial som oftast står två och två men det finns några som sitter ihop som ett radhus. Ganska självklart blir det mycket lyhört, men det är kanske inte så konstigt när man bor här på landet vid djungeln. Rummen hålls rena och fräscha och det finns myggnät till fönstren. Takfläkten gör det också svårt för myggor som vill attackera. En trevlig detalj på det här gästgiveriet är att de installerat gasdrivna vattenvärmare i duscharna. Du kan alltså få en varm dusch även när något av de frekventa strömavbrotten släckt alla lampor. Frukosten serveras på en stor veranda med utsikt över Ou-floden och av en ibland sömnig men oftast alert och trevlig personal.

Tänk på att namnet på hotellet, byn och mycket annat här finns med flera alternativa stavningar.

Lattanavongsa Guest House
Ban Mouang Ngoi
Luang Prabang Province
Laos
Tele: +856-(0)30-5140770.
Mob: +856-(0)20-3863640.