Camelot Beach Hotel, Negombo, Sri Lanka.

Från flygplatsen i Colombo, Sri Lankas huvudstad, är det inte långt till närmsta badmöjlighet. Vill man norrut behövs det bara en kort färd för att komma till den katolskt präglade staden Negombo. I turistkvarteren vid stranden i Negombo finns bland annat Camelot Beach Hotel. Det är ett ganska stort hotell med simbassänger, stora bufféer och flera trevliga gemensamma utrymmen. På några platser har de samlat ihop utlästa böcker och flera av dem är på svenska. I Negombo är bassänger mer populära än att bada i havet eftersom vattnet i havet ofta är grumligt och för att underströmmar kan ställa till med problem. Trådlöst internet är gratis och finns på några få fläckar i närheten av receptionen men dess hastighet är så låg att ni gör bäst i att inte ens försöka att koppla upp er. Rummen är långt från all uppkoppling mot internet. De är enkla, rena och vetter mot havet som är på andra sidan hotellets utomhusbar. Vid högtider innebär det att det blir högljutt i rummen till någon timme efter midnatt medan festligheterna pågår. Det här är ett enkelt och smidigt charterhotell som ligger nära en strand som många tyvärr avråder från att använda. Men det gör inte tillvaron på hotellet otrevlig. Personalen är lyhörd och flexibel. De hälsar alltid glatt på alla gäster och pratar gärna med den som vill det. Eventuella problem eller egna önskemål löses snabbt och ingen behöver gå härifrån utan att ha fått smaka på många goda maträtter.

Camelot Beach Hotel
345, Lewis Place
Negombo
Sri Lanka
Tele: +94-(0)117-488288, -(31)-2222318, -22 35 881, -2235883
Fax: +94-(0)31-2238285
E-post: reservations@camelot.lk, camelothotel@sltnet.lk, reservations@camelot.lk
Hotellets sida hos Facebook finns HÄR.