Pansion Vijećnica, Sarajevo, Bosnien och Hercegovina.

Väldigt nära det stiliga biblioteket / stadshuset i Sarajevo ligger ett litet pensionat som heter Vijecnica (det betyder stadshus på bosniska). Floden Miljacka rinner utanför fönstren och du behöver inte ta många steg för att komma till restaurang Inat Kuca. Pensionatet ägs av samma person som driver Pansion Stari Grad några hundra meter bort längs spårvagnsrälsen. Här får du små välskötta rum med en trevligt uppmärksam personal. Receptionen är i marknivå och är bemannad dygnet runt. I den serveras frukosten. Rummen ligger uppför en trappa. Det här är ett bekvämt litet hotell som är bäst för den som är här för att se Sarajevo med omgivning. Går du förbi det pseudo-gotiska biblioteket (som var sönderbombat eller under byggställningar till 2013-14) hamnar du i Baščaršija, den ottomanska delen av Sarajevo. Efter det kommer du till den Österrikiska bebyggelsen. Allt är nära eller lätt att nå.

Pansion Vijećnica
Mustajpasin Mejdan br. 11
71000 Sarajevo
Bosnien Hercegovina
Tele: +387-(0)33-233433
E-post: pansion_vijecnica@hotmail.com, pansionv@pansionvijecnica.com
Pensionatets Facebooksida finns HÄR.