Mallawarchchi (kulturföreställningarna) i Kandy, Sri Lanka.

En vanlig turistattraktion i den trevliga lilla staden Kandy är de så kallade “kulturföreställningarna”. De hålls i en lokal som kallas Y.M.B.A Hall och består av akrobatisk dans och musik i de mest vilda förklädnader följt av vandring på glödande kol. Dansen delas in i tio delar där varje del har sin egenhet. Exempelvis kan de berätta en historia eller visa på en dans som funnits länge i ett visst område i Sri Lanka. Många av danserna är energiska och alla är intressanta visuellt. Förklaringar till dem finns på ett litet papper som delas ut före allt brakar igång. Vid sista dansen tänds ljusen i salen och då är det dags att kvicka sig ut för nu vankas det vandring på glödande kol och där blir det trångt. På väg ut och senare på väg från lokalen kommer du att passera lådor där artisterna ber om dricks. Runt kolvandringen samlas alltid mycket folk och den genomförs tillsammans med dans och eldslukning. Föreställningen tar en dryg timme och det är nära att gå mellan Kandy och Y.M.B.A Hall. Från balkongen med kolvandringen ser man sjön i Kandy och Tandtemplet på andra sidan den. En bit ovanför samma balkong finns restaurangen Senani med ännu lite mer utsikt. Det är helt enkelt en trevlig sysselsättning att besöka den här föreställningen och den ger goda förutsättningar till en fin avrundning i närheten.

Milton Mallawarchchi var en känd musiker i Sri Lanka. En av hans fyra söner är fortfarande aktiv med musiken. Milton dog 1998 men han har ändå en sida hos Facebook för sina fans. Den sidan hittar ni HÄR.

Mallawarchchi Cultural Show Organisers
5 Rajaphilla Mawata
Kandy, Sri Lanka
Tele: +94-(0)81-2235258, -(0)77-6235271