Hotel Triglav, Bled, Slovenien.

Här bor du med vidunderlig utsikt över sjön Bled invid staden med samma namn. Hotel Triglav är ett välskött hotell i den övre prisklassen som funnits sedan 1906. Här är rummen rena och fräscha men mestadels små. I restaurangen där en stor och vacker frukost serveras varje morgon har du nästan hela sjön och ön i den framför dig. Bergen är runtomkring och i fjärran. Det är nationalparken Triglav i nordvästra Slovenien du vilar dina ögon på. Titos hus syns också tydligt. Frukosten här har en tendens att bli så lång som möjligt. Samma restaurang är en av Bleds bättre för luncher och middagar. Under restaurangen finns en vinkällare där hotellet gärna håller provningar. Direkt utanför hotellet ligger vägen som leder runt sjön och på andra sidan vägen finns tågstationen. På hotellets sida om tågstationen har du en nedgång som leder till sjön om du skulle vilja vandra runt den. Det fungerar utmärkt att gå ned till sjön för ett morgondopp om säsongen tillåter det. Hos Hotel Triglav bor du vackert, bekvämt och en aning lyxigt men smått. Det trådlösa nätverket når överallt i hotellet men är ibland svagt.

Om du åker med båtarna som paddlar ut till ön mitt i sjön kan det vara bra att veta att de numera allt oftare är tjuriga. Det händer att de lämnar grupper på ön. Den som är mest känd för ett sådant beteende är unge blonde herr Jaka. Vill ni åka med honom går han att nå på +386-41-891390.

Hotel Triglav
Kolodvorska 33
4260 Bled
Slovenien
Tele: +386-(0)4-5752610
Fax: +386-(0)4-5752611
E-post: info@hoteltriglavbled.si
Hotellets sida hos Facebook finns HÄR.
Skype: hoteltriglavbled