Harsna Qar Hotel, Sevan, Armenien.

Ett stort, och många skulle säga östligt, hotell invid sjön Sevan i Armenien är Harsna Qar. Om du åker i den här trakten är det förmodligen ditt bästa alternativ. Det ligger lite upphöjt invid den stora genomfartsvägen. På andra sidan kullen ligger sjön och på väg dit har hotellet byggt upp något de kallar en vattenvärld. Det finns två sådana i Armenien. Hotellets balkong har en fin utsikt över Sevan och vill du kan du ta med dig något till utsikten går det bra att hämta i den trevliga baren. Trådlöst internet finns överallt och fungerar men är inget som prioriterats. Frukosten är en buffé serveras i en stor restaurang en bit ned i hotellet. Standarden här är enkel men den fungerar och du kommer få svårt att hitta något bättre i området. Nära hotellet ligger restaurang Ashot Yezkart som kan vara värd ett besök. Annars får du nöja dig med poolen, sjön, stranden, tennisbanan, basketbanan, spelhallen, pingisborden, nardispelen eller kanske fotbollsarenan som hotellet gömt undan lite här och var. Den stora simbassängen sägs vara dimensionerad för futtiga 950 personer. Bungalowhusen är i två våningar och har en egen simbassäng. Där bodde Rysslands president Medvedev år 2010. Om inte det räcker går det bara att ha konferens här så att något händer. Om inte en konsert kommer i vägen.

Det sägs att det här hotellet ägs av en oligark som ibland dyker upp med sina vänner. När han gör det töms hela hotellet på gäster som kvickt får hitta någon annanstans att bo.

Hotel Harsna Qar
Tasmaqaberd
Sevan 378610
Armenien
Tele: +374-(0)10-286272, -(0)261-20450, -22400, -20092, -23358, -234234
E-post: reservation@harsnaqarhotel.am
Hotellets sida hos Facebook finns HÄR.