Kalakuri Samikitno, Tbilisi, Georgien.

Samikitno  är en kedja av förhållandevis små restauranger och de hör till andra något större restauranger som kallas Taglaura. Hos Samikitno serveras typiskt Georgisk mat och den som smakat sådan vet att den både är förförande god och fungerar som en starkt social företeelse. Ofta serveras den med något av Georgiens många underbara viner. En trevlig detalj hos Samikitnorestaurangerna är att de inretts med målningar från den georgiske målaren Niko Pirosmani. Det kan också glädja en del att man här gjort om det traditionella sättet att servera på så att var och en kan få sin egen rätt. Annars är det vanligt att alla rätterna hamnar på bordet och att gästerna tar för sig av det de vill ha. Restaurangen på adressen nedan ligger vid ett torg och har en balkong som vetter mot Kurafloden. Runt torget finns flera andra restauranger och någon vinbutik. På andra sidan bron kommer först en kyrka och sedan flera andra attraktioner. Runt hörnet ligger en av stadens mindre bryggpubar. Det går alltså bra att äta på balkongen för att med utsiktens hjälp lägga upp sin plan för fortsatta studier av staden.

Restaurant Kalakuri Samikitno
Meidan square
Tbilisi, Georgien
Tele: +995-(0)577-710788