Vävaren José Cotacatchi, Otavalo, Ecuador.

Vävaren José Cotacathi, Otavalo, Ecuador.

De som besöker Peguche i Otavalo gör det oftast för att se ett vattenfall eller för att besöka José eller Ñanda Mañachi. José och hans familj väver de mest fascinerande mönster du kan tänka dig. Specialitén är väggvävnader och tröjor av ull från får eller alpacas. Priser och kvalité är båda höga här men det förra är ofta förhandlingsbart. På marknaden kan du få liknande produkter till ett lägre pris men då med avkall på kvalitén. Oftast är han själv i sin butik och då är han alltid villig att visa både hur han väver och hur han färgar trådarna. José är en pigg och ivrig herre. Ibland har han hjälp av andra medlemmar av hans familj och det är alltid trevligt att besöka honom även om du inte tänkt köpa något. Hans hus ligger bakom kyrkan i Peguche.

José Cotacachi
Peguche Center
Otavalo, Ecuador
Tele: +593-(0)62-690171
E-post: josecotacachi@hotmail.com
Ett blogginlägg om José finns HÄR.

Vävaren José Cotacathi, Otavalo, Ecuador. 140223-140313 Ecuador och Galapagos0493 José Cotacachi liten