Stamford Star Hotel, Nuwara Eliya, Sri Lanka.

Stamford Star Hotel, Nuwara Eliya, Sri Lanka.

Många kommer till Nuwara Eliya med buss från närmsta tågstation. Anländer man så får man Stadshuset och Gregorysjön på höger sida och en rad med enkla hotell till vänster när man anländer. Ett av dessa hotell är Stamford Star Hotel. Det ligger mittemot hästkapplöpningsbanan, är enkelt och älskas av indier. Här finns rum i fyra våningar och hiss mellan dem. Restaurangen ligger rakt innanför entrén och förbi receptionen. Den serverar inte bara frukost. Det finns även ett rum som liknar en bar med stora mjuka fåtöljer, men där finns ingen försäljning men ibland gott om rökare. Internetuppkopplingen är gratis, trådlös och fungerar bra vid receptionen men är i bästa fall svag i rummen. Hotellets personal är trevlig och läget är bra. Det tar bara någon minut att gå in till centrum och vill du prova restaurangen vid Guvernörshusen är det lätt att gå dit också men det tar lite längre tid. Hotellet fungerar alltså bra för den som inte är kräsen och bara stannar några dagar. För grupper kan det vara ett bra men enkelt alternativ. Det kan också vara ett alternativ för barnfamiljer men passar sämre för konferenser.

Jämför gärna med Oak-Ray Summer Hill Breeze som ligger nära Stamford Star Hotel, har liknande standard men en annan utsikt och ett annat avstånd till centrum.

Stamford Star Hotel
120. Badulla Road
Nuwara Eliya 22200
Sri Lanka
Tele: +94-(0)522-220550, -220551, -(0)452-2222708
E-post: stamford.hotel@yahoo.com