Hacienda La Carriona, Sangolqui, Ecuador.

Nära Ecuadors huvudstad Quito på väg mot flygplatsen ligger Hacienda La Carriona. Närmsta stad är det lilla samhället Sangolqui. Det är lätt att komma hit från både Quito och flygplatsen. Som sig bör är det här en ungefär 200 år gammal anläggning. Haciendan hyr ut 25 rena men slitna rum som ligger invid en innergård full av fåglar och växter. Några av rummen vetter mot gården och resten mot en trädgård. Personalen är trevlig och omhändertagande. Haciendan har en liten simbassäng och en fin trädgård med med kolibrier och andra små djur. Det finns ett trådlöst nätverk som når alla rum men som bitvis är svagt. Vid receptionen finns en hemtrevlig bar och en restaurangavdelning. Där är priserna för mat och dryck höga. I det området serveras en frukost som bärs fram till var och en vid bordet. Middagsmaten är enkel. Den här haciendan passar bäst för den som vill ha en lugn och aningen isolerad miljö samt nära till flygplatsen. Vill man hellre se mer av Quito är den mindre lämpad. Överallt i anläggningen finns bilder från familjen och deras tillvaro. I en del av husen visas de lackade bensintankar till Harley Davidsson-motorcyklar som en familjemedlem vunnit pris för.

Hacienda La Carriona
Camino a Amaguana km 2,5
Sangolqui, Ecuador
Tele: +593-(0)2-2331974, -233-2004, -233709, -2337710.
E-post: info@haciendalacarriona.com, lacorriana@hotmail.com