Tambopaxi, Nationalparken Cotopaxi, Ecuador.

Vid vackert väder är utsikten härifrån mot vulkanen Cotopaxi underbar. Tambopaxi är både ett boende och en restaurang och det ligger på 3.750 meters höjd helt utan grannar. Här finns gott om fåglar och utanför restaurangens fönster hänger en matningsstation för kolibrier. De äter gärna på andra sidan fönstret när du får din måltid. Hit kommer man inte om man har bråttom för personalen består bara av några få men trevliga personer. Vill du spara tid kan du beställa maten först och sedan titta på utsikten, naturen och fåglarna. Efter maten kan du gå till den närbelägna sjön Limpiopungo och titta på ännu fler fåglar och berget, Rumiñahui, där en indianhövding sägs ha tagit livet av sig. Om du sover över här har boendet en hel glasvägg som vetter mot vulkanen. Maten serveras i stora portioner. Man skulle kunna befara att det är svårt med råvarorna här men allt är fräscht även om det finns i begränsad mängd. Det här är helt enkelt ett ställe där det är lätt att trivas. Det passar perfekt för vandrare och barnfamiljer men skulle även kunna vara ett alternativ för en bra men mindre konferens. Svårast är att komma hit om du inte har tillgång till ett fordon för det ligger inne i Cotopaxis nationalpark.

Tambopaxi
Email: tambopaxi@tambopaxi.com
Skype: reservas.tambopaxi

Tambopaxis Quitokontor har adress:
Edificio Royal Business,
La Niña E8-52 y Diego de Almagro, oficina #106
Tele: +593-(0)2-6000365, 6000366, (0)999448223
E-post: reservas@tambopaxi.com

Skype: tambopaxi1