Gliceria Hrețiuc, äggmålare.

Även om målade ägg inte är ditt huvudintresse bör du försöka att besöka Gliceria Hrețiucs verkstad i Moldovița i nordöstra Rumänien. Hon visar dig till sin utställning på övervåningen i det hus hon bor i och där är det få som lyckas värja sig mot att imponeras av vad hon åstadkommer. Alla äggen är handmålade av henne och hon har många som snart skall målas. De flesta av äggen är stora som våra frukostägg men det finns även andra storlekar och färger. Titta på detaljrikedomen i målningarna och de olika tekniker hon använt. Visningslokalen fungerar även som butik och Gliceria är beredd på frågor om hur äggen skall fraktas för hon har skickat många ägg med flyg och andra transportmedel. Det är bara att shoppa loss.

Gliceria Hrețiuc
Str Principala Nr 345
Moldovița, Jud. Suceava
727 385 Rumänien
Tele: +40-(0)230-336422.
Mobil: +40-(0)744-312854.
E-post: stefig@clicknet.ro